Hotels kris kras door de Provincie Alberta

Laat me beginnen met de opmerking dat slapen in de National Parken geen goedkope ervaring is en dat over het algemeen de accommodaties wat aan de oudere en donkere kant zijn. Met hier en daar een uitzondering maar dan moet je wel goed zoeken.

Fairmont Banff Springs Hotel, Banff, AB:
Fairmont hotels zijn overal luxe, het ene hotel heeft grote kamers en het andere kleine kamers. Het was ons eerste Fairmont Hotel en kwamen hier noodgedwongen terecht omdat we niets hadden gereserveerd en we ons hadden vergist in tijd door het tijdsverschil.

Van wat ik me nog kan herinneren van dit hotel was onze kamer klein en het hotel immens groot. 
Beoordeeld: sept 1995                  - Rondreis 1st Time Canada

Buffalo Mountain Lodge, Banff, AB:
Deze accommodatie ligt op Tunnel Mountain iets buiten Banff (± 15 auto minuten). Het biedt diverse soorten kamers deze zijn wel wat donker en het luxe restaurant Sleeping Buffalo Dining Room is aan de prijs. En sinds mijn verblijf gemoderniseerd.

Daarentegen is Cilantro een zeer gezellige/goede bistro. Tegenwoordig heet Cilantro Buffalo Mountain Café en alleen open vanaf 7.00-16.00u.
Beoordeeld: jun 2009                    - Rondreis W-Canada Relaxt

Stoneridge Mountain Resort, Canmore, AB: 
Het resort biedt suites/appartementen met volledige keuken incl. eigen was/droog installatie en barbecue op het balkon. Het ligt in een rustig gedeelte van Canmore maar je loopt in 10 minuten naar Downtown Canmore. Supermarkt is 5-10 minuten met de auto dus uitstekend voor een verblijf in deze suites. Ik ben hier inmiddels 3 keer geweest en het bevalt uitstekend voor een paar dagen, alleen kosten de suites ietwat duur. Ik heb voor Canmore gekozen in plaats van Banff omdat het goedkoper en een stuk minder druk is, maar je bent vanuit Canmore in zo’n 15-20 minuten in Banff.
Beoordeeld: jun 2012                    - Rondreis Canada combi US
Beoordeeld: mrt 2017                   - Rondreis Winter in Jasper

Castle Mountain Chalets, Castle Junction, Banff National Park, AB:
De accommodaties biedt diverse mogelijkheden op slaapgebied. De One Bedroom Deluxe Chalet die ik had was echt supergroot en met volledige keuken en een barbecue vlakbij voor gemeenschappelijk gebruik. Alle chalets/suites hebben iets van een kookgelegenheid. 

De accommodatie heeft een groot nadeel, het ligt namelijk langs het spoor en er gaan heel wat treinen langs die zichzelf luidruchtig aankondigen, "ook 's nachts"
Beoordeeld: jun 2006                    - Rondreis VI/Knight Inlet

Matrix Hotel, Edmonton, AB:
Dit aan de buitenkant lelijk uitziend gebouw is aan de binnenkant een stuk beter. Het ligt in Downtown Edmonton, vanuit dit hotel zijn veel dingen makkelijk bereikbaar zoals Rodgers Place, thuishaven van de Edmonton Oilers maar waar ook heel veel andere evenementen worden georganiseerd maar ook het prachtige gebouw van Alberta Legislature. Het hotel heeft diverse soorten kamers altijd inclusief ontbijt en een wijntasting in de MZ Lounge. Wildflower Restaurant and Starbucks are both inside the same building.
Ik kan dit hotel zeer aanbevelen voor één of twee overnachtingen na je aankomst in Edmonton.
Beoordeeld: mrt 2017                   - Rondreis Winter in Jasper

Fairmont Jasper Park Lodge, Jasper, AB:
Verblijven in een Fairmont is een prachtige maar ook prijzige bezigheid. Soms kun je hier geluk hebben met een lage prijs zeker als je heel vroeg van tevoren boekt. Het hotel ligt prachtig aan het Beauvert Lake. Het hotel biedt diverse soorten accommodaties in een grote variatie aan prijzen. De Emerald Lounge is gezellig om ’s avonds een hapje te eten en mocht je luxer willen eten kun je terecht bij Orso Trattoria, hier wordt ook ‘s morgens het ontbijt geserveerd.

Ik word altijd wel gelukkig van Fairmont Hotels maar JPL is toch echt wel favoriet.
Beoordeeld: jun 2006                    - Rondreis VI/Knight Inlet
Beoordeeld: mrt 2017                   - Rondreis Winter in Jasper

Tekarra Lodge, Jasper, AB:
De Tekarra Lodge biedt hotelkamers en leuke cabins, het is een fijne locatie om een paar dagen te zijn en als je even geen zin hebt om te koken maar mocht je dit wel willen is er een restaurant op het terrein. De hotelkamers zijn recentelijk gerenoveerd meld de website maar daar kan ik niet over oordelen. De cabins zijn leuk voor een kort verblijf maar zijn ook stevig aan de prijs.

Beoordeeld: sep 1998                    - Rondreis Inside Passage
Beoordeeld: jun 2009                     - Rondreis W-Canada Relaxt

Alpine Village Cabin Resort, Jasper, AB:
Mooie blokhutten met rode daken en ik mijn optiek de mooiste accommodatie op cabin gebied in Jasper maar er hangt ook een behoorlijk hoog prijskaartje aan. Veel verschillende soorten cabins worden er aangeboden maar ook suites maar hier kan dan niet gekookt worden. Bijna alle hutten hebben een eigen barbecue. De ligging is langs de Athabasca Rivier, alleen door een rustige weg gescheiden.

Beoordeeld: sept 2006                  - Rondreis VI/Knight Inlet

Becker’s Chalets, Jasper, AB:
Becker’s Roaring Chalets, zoals ze heette toen we hier de eerste keer (1995) kwamen, biedt zeer rustieke cabins in diverse soorten en maten. Inmiddels wel iets verbeterd maar zijn toch wel redelijk basic. Maar dat is de keuze die je maakt en het maakt ze ook wat schappelijker in prijs. Tevens is er een restaurant waar je eventueel kunt ontbijten en dineren. De ligging is prachtig aan de Athabasca Rivier.

Beoordeeld: sept 1995                  - Rondreis 1st Time Canada
Beoordeeld: juni 2019                   - Rondreis Voorjaar Alberta / British Columbia

Delta Lodge at Kananaskis, Kananaskis, AB
Deze lodge was gasthotel van G8 Summit in 2002. Het is een behoorlijk groot hotel en prima kamers en als je geluk hebt een grizzlybeer bij het ontbijt op de berg. Inmiddels na de overname door Marriott omgetoverd tot Kananaskis Mountain Lodge.
Beoordeeld: sept 2001                  - Rondreis Crossing Borders

Post Hotel, Lake Louise, AB:
In dit Relais & Chateau Hotel zijn we tijdens onze eerste vakantie in Canada noodgedwongen terecht gekomen. Geluisterd naar het reisbureau die had gezegd dat je niet hoefde te reserveren maar dit werd een prijzig verhaal. Maar wat doe je als je je in de tijd vergist door het tijdsverschil van 2 provincies en je de enige kamer te pakken kan krijgen die er was.

Het is mooi en statig hotel en heeft veel mogelijkheden voor het overnachten van kamers met minder preferred view tot preferred view en zelfs een cabin is mogelijk.
Beoordeeld: sept 1995                  - Rondreis 1st Time Canada

Baker Creek Chalet, Lake Louise, AB:
Deze accommodatie ligt even buiten Lake Louise aan de Bow Valley Park way. Je hebt hier de mogelijk om een hotelkamer te boeken of een huisje. Zijn hier 2 keer geweest 1x in de zomer toen hadden we een kamer en de 2e x in de winter toen hadden we een cabin. Erg leuke plek om als standplaats te gebruiken. Voor degene die niet zonder tv/telefoon kunnen en slechte internet als irritant ervaren kan het hier minder geschikt zijn want dit is hier beslist nummer 1 bij Baker Creek Chalet
Beoordeeld: sept 1998                  - Rondreis Inside Passage

Paradise Lodge, Lake Louise, AB:
De accommodatie ligt iets buiten Lake Louise en midden in de bossen. Er worden cabins en suites aangeboden. De Cabins zijn rustiek en hebben geen keuken en de Suites daarentegen hebben wel een mogelijkheid tot koken. Bij de suites heb je ook nog de mogelijkheid om preferred suites te boeken, deze liggen iets verder van de weg af en daardoor rustiger.

Beoordeeld: sept 1995                  - Rondreis 1st Time Canada

Prince of Wales Hotel, Waterton Park, AB:
Oude grandeur op prachtige locatie - ik weet niet of de kamer inmiddels zijn gerenoveerd maar toen wij dit hotel in 2001 bezochten was het eigenlijk wel toe aan een update.
Beoordeeld: sept 2001                  - Rondreis Crossing Borders

Bayshore Inn, Waterton Park, AB:
Dit hotel/Inn ligt op een prachtige plek aan het meer. De kamers zijn ruim en ik zou er zeker voor gaan om een kamer te krijgen aan de meerzijde. Het restaurant was goed en heeft inmiddels een update gekregen. Ik zou zeker hier weer gaan slapen als ik in Waterton National Park zou zijn.
Beoordeeld: jun 2012                    - Rondreis Canada combi US