Hotels kris kras door de Provincie Quebec

Manour Belle Plage, Carleton-sur-Mer, QC:
Dit is prima voor een nacht maar ik zou waarschijnlijk volgende keer voor Hostellerie Baie Bleue kiezen of doorrijden naar volgende bestemming
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust

Hotel La Sagueneenne, Chicoutimi, QC:
Een prima hotel, het is best groot en een conference hotel dus het kan er druk zijn, voor wat ik er nog van weet was het eten matig
Beoordeeld: Sept 2002                 - Rondreis Oost-CA & NY

Residence Inn Manoir Labelle, Mont Tremblant, QC:
Ik was blij met mijn beslissing, de kamer was groot en met een uitstekend ingerichte keuken. Het complex ligt vlak bij de lift die je naar het bovenste gedeelte van het dorp brengt en naar de skiliften. Personeel is aardig en behulpzaam. Wasmachine tegen betaling voor gasten. Ontbijt is inclusief en uitgebreid.
Beoordeeld: Jan/Febr 2018         - Rondreis Winter Oost Canada

Le Grand Lodge, Mont Tremblant, QC
Een groot hotel met appartement suites met keuken. Toen wij er waren leek het hotel best leeg, tot een medewerker zei dan moet je voor de grap maar is beneden gaan kijken. Toen bleek het daar vol te zitten met Japanners en kregen eten bereid door een Japanse kok. 
Beoordeeld: Sept 2002                 - Rondreis Oost-CA & NY

Homewood Suites by Hilton, Mont Tremblant, QC:
Goed als je het uiteten gaan zat bent. Je kan hier prima koken. Alle suites zijn privé eigendom en verhuurt door Hilton. Prima opzet. Gratis wifi en ontbijt. Locatie van het hotel ligt zeer gunstig t.o.v de skiliften.
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust

Fairmont Tremblant, Mont Tremblant, QC:
Slapen in een Fairmont hotel is eigenlijk altijd goed, sommige hebben kleinere kamers dan andere maar dat ligt vaak aan de locatie/gebouw waar de hotels in zitten. Het Fairmont in Tremblant ligt aan de bovenkant van Mont Tremblant aan de skipiste van het gebied, het biedt een scala aan kamer soorten en de daarbij behorend hoge prijzen. Het personeel is zoals je van dit soort klasse hotels kunt verwachten uitstekend. Ik heb alleen gebruik gemaakt van het Lounge Restaurant maar dat was zeer goed. Het ontbijt is uitgebreid.
Beoordeeld: Jan/Febr 2018         - Rondreis Winter Oost Canada

Intercontinental Hotel, Montreal, QC
De locatie van dit hotel is prima. De kamers zijn goed al zijn de verschillen op de website niet helemaal duidelijk qua kamer aanduiding. Goed ontbijt in de ochtend. Een raar ding: de conciërge is beneden en de lobby boven maar dit staat nagenoeg niet aangegeven en als de conciërge er per ongeluk niet staat zoals in ons geval was het ff puzzelen.
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust

La Place d’Armes Hotel & Suites, Montreal, QC:
Dit hotel ligt echt prima tussen Downtown en Vieux Montreal in dus een goed startpunt voor het ontdekken van de stad Montreal. Het prachtige hotel is verdeeld over 3 aaneengesloten panden. Kamers zijn mooi maar wel iets stevig aan de prijs.
Het hotel heeft 2 restaurants waarvan een Japans restaurant. 

Ik heb nu inmiddels 2 maal in dit hotel geslapen en kan het absoluut aanbevelen. Goede service en zeer behulpzaam.
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust
Beoordeeld: Jan/Febr 2018           - Rondreis Winter Oost Canada 

Riotel Percé, Percé, QC:
Het hotel ligt aan de rand van Percé en ik moet eerlijk zeggen dat het er van buiten niet uit ziet. De kamers in het hoofdgebouw zien er volgens ons het beste uit. Je kunt hier prima maaltijd krijgen maar de porties zijn heel groot en zeker geen haute cuisine. We hadden wel de duurste kamer van het hotel met uitzicht op Percé Rock en daardoor fantastische zonop-/ondergang. Zou hier wel weer boeken als ik dezelfde kamer kan krijgen maar anders zou ik kiezen voor Hotel Le Normandie met het beste eten in Percé.
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust

Hotel Manoir Victoria, Quebec, QC:
dit was ons eerste hotel in Quebec en dat was in 2002 dus veel weet ik er niet meer van. Het hotel is inmiddels gerenoveerd. Het ziet er niet alleen van buiten goed uit maar ook het top Restaurant genaamd Chez Bouley. Het is trendy en behoorlijk druk. Zeer aan te bevelen restaurant.
Beoordeeld: Sept 2002                 - Rondreis Oost-Ca & NY

Hotel 71, Vieux Quebec, QC:
dit hotel is gevestigd in een oud bankkantoor, het heeft een statige entree en het ruikt bij binnenkomst uitermate fris. Hotel heeft prijzige maar hele mooie kamers. Naast het hotel (met doorloop) ligt Restaurant Il Matto (Italiaans restaurant). Het restaurant is enigszins luid maar het eten is van hoge kwaliteit en het ontbijt in de ochtend fantastisch. Ik ben hier nu voor de 2e keer geweest en als terugkerende gast werd ik zeer warm ontvangen, zelfs na 5 jaar. Er is inmiddels in de hal beneden een prachtige wijnkast geplaatst waaruit je als gast zelf een glas wijn kan halen doormiddel van je kamerpasje. De naastgelegen B & B; Le Saint-Pierre, Auberge Distinctive, is er bijgetrokken.

Dit prachtige hotel met personeel dat niets teveel is kan ik dan ook van harte aanbevelen. Ook de ligging is uitstekend en biedt buiten het eigen restaurant ook veel omliggende alternatieven. Zoals het op 10 minuten lopen liggende Restaurant Légende
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust
Beoordeeld: Jan/Febr 2018           - Rondreis Winter Oost Canada 

Le Saint-Germain, Rimouski, QC:
dit hotel heeft veel verschillende beoordelingen als je zo de diverse sites bekijkt. De een vindt het fantastisch, de ander vindt het niks.
Het is gesitueerd op de bovenste 2 etages van een flatgebouw en heeft verschillende soorten kamers. Alles is strak en schoon.
Kies voor de kamer met vol uitzicht op de rivier, absoluut het kleine verschil waard. Personeel is vriendelijk maar spreekt slecht tot geen Engels. Ontbijt krijg je ’s morgen in een mand bezorgd op de kamer.
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust

Best Western Plus Hotel Levesque, Rivière-du-Loup, QC:
dit hotel ligt aan de rand van Rivière-du-Loup met uitzicht op de rivier. De kamers zijn groot en modern en schoon. Het restaurant serveert een behoorlijke maaltijd. En beschikt over ook een mooie spa.
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust 

Gite du Mont Albert, Sainte-Anne-des-Monts, QC:
Dit is de enigste accommodatie in National Parc Gaspésie. De accommodatie bestaat uit meerdere gebouwen. Het hotel en de Caribou Lodge (10 kamers en 2 suites) en tevens zijn er 15 hutten te boeken. Wij hebben gekozen voor een suite in de Caribou Lodge. 
Kamer en badkamer waren erg groot. De Lodge ligt op korte loop afstand van het hotel en biedt alleen wifi in het hotel zelf.
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust

Hotel Sacacomie, St. Alexis des Monts, QC:
Dit hotel ligt aan Lac Sacacomie in een prachtige omgeving. Het hotel is een grote houten Canadese blokhut. Er zijn veel verschillende kamers met de daarbij horende prijzen (stevig). Ga in dit hotel nooit voor een basis kamer want dat gaat je zeker niet bevallen. Kies voor een kamer met uitzicht op het meer want dat is eenvoudig prachtig. Als je goed zoekt kun je op de site een mooie aanbieding vinden waar alles in zit inclusief de toegangskosten voor de spa. Een spabehandeling zou ik zeker reserveren anders kun je wel is teleurgesteld worden.

Mijn mening over dit hotel is inmiddels behoorlijk neerwaarts bijgesteld.
Ik ben hier nu 3x geweest 2002 (nagenoeg nieuw), 2013 (was toen inmiddels aan een opknapbeurt toe maar niet gekregen) en 2018 is het helemaal aan een renovatie toe, zeker van de kamers want die zijn op en oud en niet bepaald schoon en dat voor de schandalig hoge prijzen. Ik was dan ook zeer teleurgesteld over de kwaliteit van de kamer en dan heb ik het nog niet gehad over het restaurant. Ga alleen mijn oordeel geven over 2018: de bediening was vriendelijk maar het eten was in mijn optiek te veel en te vet.

Nog een negatief punt, tenminste voor mij, Frans is de voertaal en daarom is het niet makkelijk bij de receptie en spa. Het hotel drijft op oude glorie en grote groepen/seminars, erg jammer want het is er vreselijk mooi.
Beoordeeld: Sept 2002                 - Rondreis Oost-CA & NY
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust
Beoordeeld: Jan/Febr 2018           - Rondreis Winter Oost Canada

Delta Hotel Saguanay, Saguenay, QC: 
Een “high Rise Hotel”, zeer modern en mooie grote kamers. Vriendelijk personeel. De locatie van het hotel is niet echt gezellig maar ja als je geen behoefte aan winkelen hebt en het voor een nacht is, kan ik het hotel van harte aanbevelen. Maar probeer hier op een doordeweekse dag te slapen want in het weekend hebben ze een buffet. De andere dagen kun je à la carte eten en dat is absoluut goed te noemen
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust

Hotel Tadoussac, Tadoussac, QC:
Een statig hotel met veel kamers en veel bus toeristen. Je kunt van hieruit walvistochten maken. Mocht het warm weer zijn, hebben de kamers helaas geen airco. Het hotel biedt 2 restaurants, waarvan 1 duurder is maar daar vond ik de prijs/kwaliteit niet goed.
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust

Delta Hotel Trois-Rivières, Trois-Rivières, QC:
High rise Hotel met moderne kamers, over het restaurant kan ik niet oordelen want daar hebben we alleen ontbeten en dat was goed. We hebben voor een restaurant in het centrum gekozen, dat op 5 loop minuten ligt. Veel restaurant hebben in Trois-Rivières geen drank licentie maar je mag je eigen wijn meenemen. TIP: Restaurant Le Grille inclusief dranklicentie. Dit is een prima hotel om onderweg een nachtje te verblijven.
Beoordeeld: Sept 2013                 - Rondreis Oost & Atl.Kust

Meest recente reacties

02.01 | 15:15

Dank voor het compliment. Er is ook nog een VS & EU Site. Www.reizenenmeer.com.

02.01 | 14:57

zekers. Wat een fantastische site heeft u gemaakt met veel bruikbare tips. Heerlijk die voorpret!

02.01 | 14:49

Das mooi te horen. Hopelijk heb je er iets aan.

02.01 | 14:44

Fantastisch om te lezen!